Hata
  • JUser: :_load: 62 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Makaleler

dsc_0156Kutsal Muharrem ayı başladı. İşadamı Murat Kapan, tüm İslam aleminin büyük değer verdiği yas-ı matem ayı için yaptığı basın açıklamasında,”Muharrem; ayrımcılığın, kinin, intikamcılığın adı değil. O manevi şemsiyenin altında bir olup sevgiyle insanlığı kucaklamanın adıdır. İmam Hüseyin’ler olmanın adıdır. Kanla, canla yazılmış bu mesajın sırrına ermenin adıdır.” şeklinde Muharrem ayının önemini vurguladı.

”MUHARREM YAS-I MATEMDİR”

Murat Kapan, Yüz yıllar öncesinde tarihe kara bir lekenin düştüğü yas günüdür muharrem ayı diyerek, “Son derece önemli bir duruşun sergilendiği  10 Ekim 680′de, yigitler şahı Hazreti Hüseyin’in inandığı davası uğruna kendi canıyla birlikte, yetmiş iki canla birlikte Hakka yürüyerek çöle  kahramanlık destanının yazıldığı gündür Kerbela”  şeklinde düşüncelerini dile getirip, Bu yüzden Muharrem ayının Yas-ı Matem ayı olduğunu ve Kerbela Şehitleri için matem törenleri yapıldığı zamanda içerdiğinin de unutulmamasının altını çizdi.

”BİRLİK VE BERABERLİK MUHARREMİN ÖZÜDÜR” 

Açıklamasını şu şekilde sürdüren Murat Kapan, “Muharrem ayı denince, Alevi yurttaşlarımız için yas veya matem ayı akla gelir. Bu güne kadar inancında, felsefesinde, itikatında, sevgisinde Hz. Muhammed Peygamberimizin ve onun Ehl-i Beyt’ine canı gönülden Aşk-ı muhabbetiyle bağlı olan Aleviler, onların sevgisi ile sevinmişler, kederi ile kederlenmiş, acılarına ağlamışlar, gördükleri zulüme de yas tutmuşlardır. Zulüm edenleri de lanetle anmışlardır.İnsanları ayrıştırmanın kimseye bir faydası yoktur bu anlamda Muharrem ayı Devletiyle, Milletiyle bir coğrafyada yaşayan bütün kardeşlerimizin birliğine ve dirliğine vesile olsun. Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi ?’Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyerek basın açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Sosyal Ağlar

İletişim

  • Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Hotmail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Facebook: Murat Kapan
  • Tweeter : @muratkapann