Hata
  • JUser: :_load: 62 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Makaleler

176152_sandik-secim1Bu ülkenin yarınları, aydınlık yüzü öğrencilerimiz… Sizler, üzerinizde oynana her türlü oyunun farkındasınız. Bu kısıtlamaların, haksızlıkların, engellemelerin ve oynanan bu oyunların sizleri yıldırmasına susturmasına izin vermeyin.
12 Haziran’da sandık başına giderek en temel haklarınızdan biri olan ‘’seçme ve seçilme’’ hakkınızı kullanın… 
YSK ‘dan yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin 12 Haziran'da oy kullanabilmeleri için üniversitelerin akademik takvimlerini seçimden önce tamamlamalarını,üniversite öğrencilerinin 31 Mart'a kadar Nüfus Müdürlüklerine başvurarak geçici adresle bulundukları ilde oy kullanabilecekleri bildirildi. Genel seçimin yapılacağı 12 Haziran tarihinde üniversitelerde eğitim sürdüğü için üniversitelilerin ikametgahlarının bulunduğu şehirlere gidip oy kullanması çok zor olacak.
Öğrencilerin isteklerine kulak tıkayan, hakkını aramak isteyen öğrencilere polisler aracılığıyla şiddet uygulayan hükümet bu kararla öğrencelerin oy kullanmasını engellemektedir. 12 Haziran seçimlerinde üniversitelilerin öğrenci kimliği ve nüfus cüzdanlarıyla oy kullanabilecekleri bir şekilde üniversite kampüslerine sandık kurulmasına yönelik bir kararınalınması öğrencilerin oy kullanması sağlayabilir. Alınan diğer kararla binlerce üniversite öğrencisi oy kullanamayabilir.

Sosyal Ağlar

İletişim

  • Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Hotmail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Facebook: Murat Kapan
  • Tweeter : @muratkapann