Hata
  • JUser: :_load: 62 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Makaleler

m-kapan
İlk kez böyle gergin geçen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrası CHP Milletvekili Adayı ve bölgemizin iş adamı Murat Kapan konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

İlk kez böyle gergin geçen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrası CHP Milletvekili Adayı ve bölgemizin iş adamı Murat Kapan konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bu gün bundan tam 89 yıl önce emperyalizme karşı tüm dünyaya örnek bir mücadelenin bir milli zaferin en önemli kazanımı olan CUMHURİYET ilan edilmiştir. Hepimizin bildiği gibi hiçte kolay olmamıştır. Emperyalist güçler günümüzde olduğu gibi 89 yıl öncede kirli emelleri uğruna masum halkların kanlarını dökmekten hiç çekinmemişlerdir.  Ancak TÜRK MİLLETİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün önderliğinde Türk’ü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi bir beden olmuş. Düşmanı cihanda emsali görülmemiş bir bozguna uğratmışlardır. Bu kazanım Türk toplumunu ümmet olmaktan çıkarıp millet yapmıştır. Tam bağımsızlık şiarını benimsetmiş, Demokratik bir ülkede özgürce yaşama imkânı sunmuştur.  Zaten bizlere yakışanda ulu önderin ifade ettiği gibi  ‘’TÜRK MİLLETİNİN KARAKTERİNE VE ADETLERİNE EN UYGUN OLAN İDARE CUMHURİYET İDARESİDİR’’

Evet bu gün biz Türk toplumu için en büyük Bayram olan bu Bayramı baskılara ve engellemelere rağmen coşkuyla kutladık.  Bu bayram coşkusunu tüm toplum yaşıyor. Hiçbir parti gözetmeksizin tüm yurttaşlarımız aynı duyguları paylaşıyoruz. Peki ya Hükümet, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Ankara’da yapılacak yürüyüşe izin  bile veremiyor, Valilik engel çıkartıyor, katılımcılara tazzikli su sıkıyor daha olmadı üstüne biber gazı sıkıyor. Ellerinde Türk bayrağı olan yaşlı teyzelerin nasıl ıslandığını zaten görmüşünüzdür, bizleri birbirimize bağlayan milli değerlerimiz üzerinden ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Bunu büyük bir üzüntü ile izliyorum ama asla kaygı duymuyorum. Biliyorum ki yüce TÜRK MİLLETİ siyasi görüşü ırkı, mezhebi ne olursa olsun CUMHURİYET e sahip çıkmaya devam edecektir. Milletime olan bu inancımla siyasi parti ayrımı yapmadan  tüm yurttaşlarımızı bundan sonraki yapılacak olan  29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI etkinliklerinde de yine  omuz omuza yürümeye davet ediyorum.

Ankara başta olmak üzere, tüm Yurtta olduğu gibi  İstanbul’un çeşitli ilçelerinde Beşiktaş, Kadıköy ve Maltepe’de hiçbir taşkınlık yapmadan çoşku içerisinde CUMHURİYETİ kutlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu Vatan ve Bayrak uğruna verilen canları, dökülen kanları, çekilen zorlukları asla unutmadan; Bu gün bu topraklarda hür, modern ve laik bir şekilde nasıl yaşayabildiğimizin farkında olarak Milletimizin en büyük bayramını bir kez daha kutluyorum. Yaşasın CUMHURİYET diyorum.

 

HABER KAYNAK 


basinda-murat-kapan




Sosyal Ağlar

İletişim

  • Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Hotmail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Facebook: Murat Kapan
  • Tweeter : @muratkapann