Hata
  • JUser: :_load: 62 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Makaleler

DSCN3126

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Murat Kapan yine coşkulu mitinglerinden birini Yörük Selim Mahallesinde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerine seslenen Kapan milletvekilliğini halkı için yapacağını söyledi.
Genel seçimlere 3 gün kala çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Murat Kapan önceki gün Yörük Selim Mahallesinde halka seslendi. 

Untitled-1












 

DUYGULU ANLAR YAŞANDI…

Açılış konuşmasını yapan CHP Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Esat Şengül Murat KAPAN’ı mahalle halkına anlatırken geçmişte KAPAN AİLESİ’nin ödediği bedellere değinerek ‘’Ve şimdi içimizden birini, Yörükselime ait birini, geçmişini unutmayan, bizlerin abisi, kardeşi, evladı, cocuklarımızın dayısı, amcası,onurlu kardeşimiz Murat Kapan`ı yeni bir maratonda; emege, ezilene, sömürülene sahip çıkacagı inancıyla yalnız bırakmama adına, haydi diyorum, haydi Yörükselim, bir ıslıkta biz çalalım..Yolun açık olsun sevgili Murat..Kazansan da kaybetsende bu yarışta seninleyiz...Basarman umuduyla’’ diyerek, İstanbul’dan Hamit KAPAN’ın selamları iletmesiyle geçmişe yolculuk yapan mahalle sakinlerine duygulu anlar yaşattı. Murat KAPAN’ın yaşadığı duyğu yoğunlugu da gözlerden kaçmadı…

 

Milletvekili Adayı Kemal Sağ, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Galip Yılışın, Merkez İlçe Başkanı Hürriyet Gürsel Taşın, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kollarının da hazır bulunduğu mitingde konuşan Kapan amacının milletvekilliğini bir çıkar sağlamak için değil bir bedel almak için istediğini söyledi. Bu yola halkın iktidarını kurarak AKP’den hesap sormak için çıktığına dikkat çeken Kapan; “Bir buçuk aydan bu yana seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle gezdik. Daha önceleri yüzümüze bakmayan vatandaşlar bu defa ayrı bir ilgi gösteriyorlar. Bu ilgi 12 Haziran da CHP’yi iktidara getirecektir. Başbakan ‘istikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ diye nutuklar atmaktadır. Kahramanmaraş’ı gezdiğimizde neyin istikrarını süreceğini merak ediyoruz. Esnafların kepenk kapatmasının, şifreli sınavların, çiftçinin pahalı mazot fiyatının altında ezilmesinin istikrarını mı sürecek. Halk, neyin iktidarını süreceğini merak ediyor. Türkiye’de, kötü günler yaşanmaktadır. Fakat 12 Haziran’da bir güneş gibi doğacak olan Kemal Kılıçdaroğlu ile kurtulacağız.

ert


















KAHRAMANMARAŞ HALKI AK P’YE’’ ‘DUR’ DİYECEK…

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu Başbakan’ı defalarca toplum önünde birlikte konuşmaya davet etti. Fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu toplantı davetine icabet etmedi. Kılırdaroğlu, Başbakan’ın bu toplantıya gelmesi için şu sebepleri sıraladı, ‘geçmişin temiz olacak, yolsuzluğa bulaşmamış olacaksın ve mangal gibi bir yürek olacak.’ Bunları her zaman dile getirdi. Vatandaşlarımız seçimde sandığa gittiği zaman mührünü altı okun altına basarak Kılıçdaroğlu’nu başbakan CHP’yi de iktidar yapacak. ‘Türkiye rahat bir nefes alacak’ sloganıyla başladığımız seçim çalışmalarımızı Kahramanmaraş rahat bir nefes alacak diye devam ettiriyoruz.

Yolları duble olarak anlatan Başbakan, Kahramanmaraş sınırlarına girdiğimizde görüyoruz yollar köy yolu halinde. Kahramanmaraş’tan toplam 13 milletvekili almış olan iktidar maalesef Kahramanmaraş’a hizmet anlamında hiçbir şey yapmamıştır. Kahramanmaraş halkı da artık AKP’ye ‘dur’ diyecektir.

dert

















KILIÇDAROĞLU İLE KARANLIK GÜNLERDEN KURTULACAĞIZ …

Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında kurulduğunda karanlık günler vardı. Fakat bir Mustafa Kemal geldi Türkiye Cumhuriyetini kurdu. 2011 yılındayız yine karanlık günler var. Bu defa da bir Kemal Kılıçdaroğlu geldi karanlık günlerle birlikte Ak Parti’yi gönderecek halkın iktidarını kuracaktır. CHP’nin 41 tane içerisinde insan teması olan projeleri var. Şifreli sınavla 1 Milyon 700 bin gençlerimizin geleceği çalınmıştır. Biz iktidara geldiğimizde şifrelerle değil yüksek eğitim düzeyiyle kalkınmış bir Türkiye kuracağız. Çiftçilerimize mazotu daha ucuz vererek ürünlerini tarlalarından daha kolay kaldırmalarını sağlayacağız. Aile sigortası ile kadınlarımıza 600 TL maaş bağlayarak evinin geçimini sağlayacağız. Bize bu kaynağı nerden alacağımızı soruyorlar. Bu kaynak milli gelirin yüzde 1,7’sidir. Halkımıza bunu vermeyen hükümet 8 yıldan bu yana bizi yönetiyor.

fer

















13 HAZİRAN’DA BAŞBAKAN ERDOĞAN’I EMEKLİ YAPACAĞIZ…

Halkın iktidarında gençlerimiz işsiz kalmayacak. Kahramanmaraş’a fabrikalar kurarak gençlerin istihdamını oluşturacağız. Yeni CHP kuruldu ve CHP yeni açılımlarla geldi. Yeni CHP işçi için, köylü için, emekli için ve gençler için var. 13 Haziran’da Başbakan Erdoğan’ı emekli yapacağız. CHP başbakan için de var. Seçimin son zamanlarındayız. Bu zamanları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Seçimin son günleri bizim için çok önemli. Biz siyasetçilerin unuttukları var ama halkımız kendisine yapılanı unutmuyor. Bunun hesabını halk sandıkta soracak. Kahramanmaraş halkı da, Türkiye’de bunu gösterecektir.”

 

CHP’NİN İKTİDARINA 3 GÜN KALDI…

Kapan’dan sonra mikrofonu eline alan CHP eski Milletvekili Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Kemal Sağ’da CHP’nin iktidar olmasına 3 gün kaldığını söyledi.

1957 yılından bu yana iktidara ilk defa bu kadar yakın olmadıklarını ve bu kadar iddialı hazırlanmadıklarına değinen Sağ şöyle konuştu; “Şartlar CHP’nin iktidar olması için uygun görünüyor. Çünkü Başbakan’ın artık kimyası bozulmuş durumdadır. Televizyonlarda, mitinglerde ne dediğini bilmez duruma gelmiştir. Televizyonlarda uydurma programlar yapılarak Başbakan’a prim kazandırılmak isteniyor. Fakat artık Türk halkı bunlara kanmak istemiyor. Yaklaşık bir aydan bu yana Kahramanmaraş merkezde çalışmalar yapıyoruz. Gittiğimiz yerlerde büyük derecede CHP teveccühü var. Eğer bu teveccühün yüzde 30’u sandığa yansırsa CHP TBMM’ye 4 vekil gönderecektir. CHP için 4 vekil hayal olarak algılanabilir ama bu hayal 12 Haziran gecesi gerçek olacak.

 

AVRUPADA BİZİ KENTTEN SAYMAZLAR…

Kahramanmaraş’ta seçim çalışmalarımız boyunca gözlemlediğimiz noktalar var. Kahramanmaraş Belediyesinin arıtma tesisi yok. Evsel, tıbbi ve diğer atıklar sır barajına gidiyor. Kahramanmaraş Avrupa’da olsa kentten bile sayılmaz. Bunun yanında Kahramanmaraş’ta kentleşme çok çarpık. Biz bu görüntüleri gördüğümüz zaman içimiz kan ağlıyor. İtfaiye girecek, ambulans girecek sokak yok. Fakat daha sonra belediyenin arıtma projesi olduğu ortaya çıktı. Madem vardı da 9 yıldır neden proje ortada yoktu. Biz yolların bozuk olduğunu sürekli dile getiriyoruz. Seçime sayılı günler kala şehir içerisinde asfalt arabaları gezer oldu. Kahramanmaraş’ın eğitim düzeyi çok kötü. Bugün Kahramanmaraş eğitim sıralamasında 69. il. 2 bin 500 öğretmen açığı var. Bunlara rağmen eğitimde Kahramanmaraş’ta eğitimin iyi olduğunu söylüyorlar. Pankartlarımızın bir tanesinde CHP her yıl 800 bin kişiye iş bulacak yazısı vardı. Daha sonra Kahramanmaraş’ta işsizlik yok diye bize o pankartı yaptırmadılar. Ama görüyoruz ki Kahramanmaraş’ta işsizlik oranı Türkiye ortalamasının 6 puan üzerinde, yani Türkiye ortalaması yüzde 12 olurken, sanayi şehri Kahramanmaraş’ta işsizlik yüzde 18. Bunda bir hesaplama hatası olması lazım.” Dedi.

Konuşmaların ardından mitinge katılan CHP’li yöneticiler ve vekil adayları, Kapan’ın İstanbul’dan getirttiği eğitim setlerini mahallede bulunan öğrencilere verdi.


murat_kapan_

KAYNAK : ÖZGÜR HABER

Sosyal Ağlar

İletişim

  • Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Hotmail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Facebook: Murat Kapan
  • Tweeter : @muratkapann