Hata
  • JUser: :_load: 62 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Makaleler

50709Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Murat Kapan, Elbistan'ın derdinin ve sorunlarının çok olduğunu belirterek, CHP iktidarında bu sorunların tamamen ortadan kaldırılacağını söyledi.

CHP Elbistan İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen belde ve ilçe gezilerinin ardından, Ceren Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya, milletvekili adayları Murat Kapan ve Türkan Özbek ile deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş de katıldı.

CHP Elbistan İlçe Başkanı Memet Temur'un yaptığı açış konuşmasının ardından başlayan açık hava toplantısına, çok sayıda partili katıldı.

Elbistan ve Elbistan halkının yaşadığı sorunları dile getiren İlçe Başkanı Memet Temur, CHP'lilerin heyecanı karşısında büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yapacağını, CHP iktidarı için mücadele edeceğini söyledi.

Temur, şöyle konuştu:

“Her yerin güllük gülistanlık olduğunu söyleyen iktidar, işsizleri yok sayıyor. Kerpiç evlerde oturan vatandaşları görmüyor. TOKİ var biliyorsunuz adı üstünde toplu konut idaresi. TOKİ ne olmuş biliyor musunuz? Lüks konuta yapan, lüks villalar yapan konut idaresi olmuş, toplusunu kaldırmış lüks konut üreten idare olmuş.

İnsanlarımız yardım paketlerini muhtaç edilmiştir. Bölgemizin değerli ozanı Âşık Mahzuni Şerif'in dediği gibi yiğit muhtaç oluş kuru soğana. İnşallah 13 Haziran'da CHP buna 'dur' diyecek. Biliyorsunuz planlarımız, projelerimiz var. CHP, 'Aile Sigortası' adıyla güzel bir proje geliştirdi. Büyüklerimiz, parti genel merkezindeki yöneticilerimiz hiç durmadan çalışıyorlar. Sağ elin verdiği sol elin görmeyeceği şekilde ailenin hanımlarına hesap cüzdanı verecek CHP ve ihtiyacı olanlar kimseye dilenmeden devletin desteğiyle sosyal yaşama kavuşacaklar.

Türkiye'nin dördüncü büyük ovasıyız, ırmaklarımız var. Verimli arazilerimiz var. Hayvancılık rahat yapılabilecek durumda. Gelin görün ki çiftçilerimiz iflas etmiş, hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız borç batağına girmişler, köylümüz banka borçlarının altında ezilmektedirler. Afşin-Elbistan Termik Santralleri var. Santrallerin zehrini bölge halkı solurken çalışan insanları başka illerden.

Halen ilçemizde suyu olmayan köy var. Mezra değil, köy. Bu köyün adı Devrişçimli. Bugüne kadar köyün suyunu getirmemişler, 'şu kadar oy verirseniz, suyunuzu getireceğiz' diye köylüyü oy vermeye zorlamaktalar. Hani KÖYDES'imiz vardı? Köylerimize hizmet götürüyorlardı? Nerede bu KÖYDES? Bu zamanda susuz köy olur mu?”

Daha sonra mikrofona gelen Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, milletvekili adayı Murat Kapan'a destek vermek için Elbistan'da ve Kahramanmaraş'ta olduğunu söyledi.

50719Milletvekili adayı Türkan Özbek'in selamlama konuşmasının ardından mikrofona gelen milletvekili adayı Murat Kapan, Elbistan'ı her zaman il olarak gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“Elbistan ilimizle ilgili, bakın artık Allah söyletiyor, Elbistan ilimiz diyorum. Güzel Elbistan ile birkaç notumuz var. Elbistan merkezde 90 bin insanımız yaşıyor. Türkiye'nin 4. büyük ovası üzerinde kurulu bulunan Elbistan çok köklü bir tarihe sahip. Elbistan ve Afşin bölgesinde 2 adet termik santral bulunuyor. Santralın 5 adede çıkarılması planlanıyor. Elbistan hava kirliliğinde 2. sıraya çıkmış. Bu sorunun giderilmesi için A termik santraline baca gazı arıtma tesisi kurulması gerekiyor. Toplam 3 adet baraj projesi bulunuyor. Bu barajlar tamamlandığında 2 milyon 500 bin dekar alan sulu tarıma ulaşacak. Kahramanmaraş genelinde işsizlik oranı yüzde 15 iken bu Elbistan'da daha da yukarı çıkmaktadır. Yanlış işçi alma politikaları ile Elbistanlılar değil de, başka insanlar burada çalışıyor. Merkez nüfusu itibarı ile 36 ilden büyük olan Elbistan'da hala KSÜ'ye bağlı bir meslek yüksek okulu var. Elbistan şeker fabrikası istihdamda önemli rol oynuyor. Özelleştirme kapsamında olan fabrikanın, özelleştirme statüsünden çıkarılmasını istiyoruz. Bunları neden anlattım? Bu hükümetin en iyi yaptığı herkesin telefonunu dinlemek. Ey Başbakan telefonları dinlemeyi bırak, Elbistan'ın derdi sorunu çok, direk beni buradan duy. AKP iktidarı uzaktan bakıp duruyor. Bir dönem 7 tane, bir dönem 6 tane toplam 13 tane olmasına rağmen, Kahramanmaraşlıya, Elbistanlıya verilen sözler tutulmamıştır. Seçimde boş boş vaatlerde bulunulmuştur. 12 Haziran'da Maraşlı, Elbistanlı buna bir son verecek, böyle gelmiş, böyle gitmez diyecektir. Bu defa Maraş'ta AKP'ye bir ders verecektir.”

50721
 


muratkapan

KAYNAK : ELBİSTANIN SESİ

Sosyal Ağlar

İletişim

  • Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Hotmail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Facebook: Murat Kapan
  • Tweeter : @muratkapann