Hata
  • JUser: :_load: 62 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Makaleler

murat-kapan-engelliler3 Aralık “Dünya Engelliler Günü”'nde Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan İş adamı ve CHP Milletvekili Adayı Murat KAPAN engelliler günüyle ilgili şunları söyledi.

Kapan; ''Ülkemizde Engelli Vatandaşlarımız toplam nüfusun 12’ sini oluşturuyor, yani yaklaşık 8,5 milyon Vatandaşımız engelli. Farklı engel gruplarında bulunan bu Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik bu güne kadar etkin ve kalıcı önlemler alınamamıştır. Özellikle Engelli Vatandaşlarımızın istihdam sorunu, topluma katılmaları için fiziki koşulların yetersizliği sürekli dile getirilmesine rağmen çözüme yönelik ciddi adımlar atılmamıştır.

Yerel yönetimlerinde Engelleri ortadan kaldıracak uygulamalar yapmalı, bu konuda daha da çok duyarlı olmalıdırlar. Belediyeler yönettikleri kenti engelli bir yaşama uygun hale getirmelidir, yollarını, kaldırımlarını, bina girişlerini bu ve bunlara benzer düzenlemeleri yapmakla mükelleftirler.

Pazar günü Bostancı gösteri merkezinde Genel Başkanımız sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun katılımıyla gerçekleşen Dünya Engelliler Gününe bende katıldım, oradaki pırıl pırıl çocuklarımızı gördüm, yaşama nasıl tutunduklarını gördüm, zaten etkinlikteki ana sloganda çok anlamlıydı.

“ENGELLİLER YAŞAMDA”

Evet onlarla aramızdaki Engeli kaldıralım, yaşamı birlikte paylaşalım diyorum. Ne zaman ne olacağımızı bilemediğimiz için bizlerinde her an bir engelli adayı olduğumuzu unutmayalım'' dedi.

 


Sosyal Ağlar

İletişim

  • Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Hotmail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Facebook: Murat Kapan
  • Tweeter : @muratkapann