Hata
  • JUser: :_load: 62 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Makaleler

chpneoluyor

Son zamanlarda Ülke gündemi hayli yoğun, ama gelin görün ki CHP yaklaşan kurultay nedeniyle daha da bir yoğun günler yaşıyor.

Bizlerde Maltepe’den bakıldığında CHP’de neler oluyor’u iş adamı ve bu dönem Milletvekili adayı da olan Murat KAPAN’a sorduk.
Sayın Kapan CHP’de Neler Oluyor?

Murat Kapan: Öncelikle yaklaşan tüzük kurultayı şu anda partimizin önemli konularından biridir, sayın Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun imzasıyla duyurulan kurultay davetini sizlerle paylaşıyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 16. olağanüstü kurultayı 26-şubat-2012 Pazar günü saat 10.00 da Tüzük değişikliliklerini görüşmek ve karara bağlamak için, Ankara’da Arena kapalı spor salonunda (Gar meydanı-Ulus) aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacaktır, diyerek yapılacak kurultayın tarih ve programını belirtmiştir. Yapılacak bu kurultayın partimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.
Tabii 27-Mart tarihinde ise ikinci kurultayda yapılacaktır, yine aynı temennilerimizi bu kurultay içinde iletiyoruz.
Peki Murat bey TBMM’de yaşanılan son olaya ne diyorsunuz, yapılan kürsü eylemi nedir?
Murat Kapan:
Meclis iç tüzüğünü AKP kendi lehinde değiştirmek niyetinde dolayısıyla muhalefeti susturmak istiyor. CHP milletin kürsüsünü koruma altına almıştır.
Son kale TBMM düşmeyecek, yaşasın parlamenter demokrasi, yaşasın adalet, söylemi ve düşüncesiyle bu eylem yapılmıştır.
Maltepe’ye gelecek olur isek;burada durum nedir? Son delege seçimleri yapıldı ve CHP ilçe seçimlerine gidiyor ne diyorsunuz?
Murat Kapan:
Evet Maltepe’de tüm mahallelerimizde büyük bir katılım ve olgunlukla delege seçimleri yapılmıştır, küçük bir iki ufak sorun dışında büyük tartışmalar yaşanmamıştır. Örgüt içerisinde bir tatlı yarış olması doğaldır ve parti örgütümüze bu yarış dinamizim kazandırır, bir artı anlamda hareket katar ama bunu kimseyi kırmadan, küstürmeden ve dışlamadan yapmak lazım.
Siyasi partilerde hele hele Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgütünü dinlemeyen ona inanmayan ve örgütü yok sayan sonunda kendisi yalnızlaşır ve yok olur, bu her zaman böyle olmuştur.
CHP kimsenin kontrolünde değildir ve tüm parti emekçilerine eşit davranılmak zorunluluğu vardır. Hiçbir kimseyi ötekileştirme lüksümüz yoktur, olamazda, Demokrasiyi yaşatmalıyız. Zaten bizler yapmaz isek başkalarından nasıl bekleriz, belki de bundan sonraki seçimler daha da güzel ortamlarda, daha coşkulu ve daha eşitlikçi olur, zaten hepimizin isteği de bu değilmidir?
Biz CHP’liler olarak sayın Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’ nu mutlaka Başbakan olarak görmek istiyoruz ve yaklaşan belediye seçimlerinde ise Maltepe’yi bir kez daha kazanmak devamında ise İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını da almak uğraşısı ve gayreti içerisinde olmalıyız, bunun için çalışmak, çok çalışmak zorundayız.
Tekrar sizlerin vasıtasıyla  tüm Maltepe Halkına  selam ve saygılarımı sunuyorum.

Sosyal Ağlar

İletişim

  • Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Hotmail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Facebook: Murat Kapan
  • Tweeter : @muratkapann